26

Sv: Får ingen anslutning

Discover skrev:
skogsbo skrev:
Vox medievalis skrev:

När jag ser att Du har cirka 60 km till närmaste bas blir jag lite betänksam. I, som det då hette, Nordisk Mobiltelefons begynnelse - och då menar jag det mobila bredbandet - i januar/februari 2007 fick jag mitt första modem; en D-20 för rev. 0.  Jag hade mycket stark signal men drygt 120 km till närmaste basstation (min position var mycket hög). Trots den starka signalen var det omöjligt att ansluta och modemet reagerade lite som Du/ni beskriver. Du befinner Dig i marginalen till den teoretiskt möjliga distansen för en normal bas (inte boomer som många kustbasar) där alltså löptidsspärren för signalen motsvarar en maximal distans av 62 km. Eftersom det fungerar med D-35:an blir min fundering om konceptet med R-90:ans möjliga 3 carriermottagning, marginellt men ändå på något sätt, påverkar möjligheten till anslutning så här vid signalens borderline. Jag har i litteraturen aldrig sett någon uppgift om möjliga och marginella skillnader vid maxdistansen mellan rev. B och rev. A men frågan bör ju ändå ställas. Finns det någon här på forumet som kör en R-90:a på distanser mellan 60 och 100 km från en kustbas med boomerfunktion respektive en icke boomerinställd (kust)bas ? Själv har jag inga som helst problem på distanser på drygt 40 km men det är ju ändå drygt 20 km kvar. Problemet är så intressant att jag skall försöka testa på en signaldistans på omkring 60 km mot en icke boomerställd bas och se vad som händer.

Den 1:a R90 hade ingen batterilucka undertill, samt en svart telefonuttag. Där funkade inte batteriet samt connecten försvann.
Den 2:a R90 med batterilucka och blått telefonuttag, funkade batteriet, men inte connecten (den jag skrev kommentaren ovan för ett tag sen).
Den 3:e R90 med batterilucka, funkade både batteriet och connecten. Alla R90 var aktiverade. Båda mjukvarorna gick bra att installera. Så här ser det ut nu, normalt sett:

Network Information

Module Information
Module Version     V6H218COMM
Module Status     OK
Module ESN     0x5F69xxxx

Network Status
Connection Information     EvDo rev. B
Carrier 1    Network RSSI : -85 dBm
Ec/Io : - 4 dBm
Channel No. : 174
PN : 172
Mobile Transmit Power : 4 dBm

Carrier 2    Network RSSI : -85 dBm
Ec/Io : - 5 dBm
Channel No. : 225
PN : 172
Mobile Transmit Power : 5 dBm

Carrier 3    Network RSSI : 0 dBm
Ec/Io : 0 dBm
Channel No. : 0
PN : 0
Mobile Transmit Power : 0 dBm

Misstänker att några 'barnsjukdomar' är kvar, man får se.

Finns det 2 modeller ?

En med batterilucka och en utan ?

Japp, har svarat på Vox kommentar om det.  Kika nedan. smile

Operatör Telenor. One plus 7T. 2 st ATEL.
Atabox Ping Communication via Quicknet som hemtelefoni.