1

Tråd: Option Globesurfer X-1, fungerar fildelningen bra?

Hej!

Kollade på infoferenda.com idag och hittade denna Option Globesurfer X-1 http://www.infoferenda.com/webbshop/3g- … n-505.html. Har i en tidigare forumtråd eftersökt en WiFi-router med ungefär de funktioner som denna klarar http://www.mobilabredband.se/forum/viewtopic.php?id=525.

Har någon testat denna Option och kan verifiera att den fungerar med en extern hdd?
Vilket format måste hdd:n vara formaterad i för att fungera?
Har den verkligen stöd för ice.net D-50 som det står på denna hemsida http://www.communica.se/index.asp?artikel=4311604?
Finns den att köpa separat (ej med modemet som medföljer på Infoferendas hemsida) någonstans i Sverige?


Fråga som egentligen är OT och bör ligga under Dovado men jag chansar:

Om jag införskaffar en Dovado UMR och en Apple AirPort Extreme samt valfritt mobilt bredband (i mitt fall ice.net D-50) som dovadon stöder, finns det då ett smidigt sätt att få dessa att samarbeta?
Knepigt att förklara men jag provar. Mobila bredbandet kommer vara primära uppkopplingen för Dovadon. Då Dovadon inte har stöd för gigabit ethernet, skrivardelning, fildelning från hdd eller wireless N, vill jag kunna dela ut allt (inkl. internet) via en AirPort Extreme som har stöd för ovanstående.
Hur skulle jag kunna göra detta smidigast? Kan man "brygga" internetuppkopplingen från Dovadon till APEX:n och samtidigt stänga av Dovadons WiFi? Eller finns det en billigare lösning än Dovadon som "mellanhand"?


//Kim

Dovado UMR
ice.net D-50