1

Tråd: Comhem kabelmodem låser på mac-adress - nada internet

Kan vara värt att nämna ett typiskt comhem problem. En i familjen fick en router frö att kunna köra iphone över wifi. tidigare har han kört laptopen direkt från kabelmodemet. det var lögn i helsicke att få internet med  dovadoroutern förrän han ändrade Dovadons mac-adress till samma som laptoppens.
Det tipset kom från något forum. Sedan såg jag någon som skrev att det skulle räcka med att göra comhems kabelmodem strömlöst en stund så skulle det glömma den gamla macadressen och acceptera en ny. Det blev aldrig av att testa den varianten också. har ingen an aning om det finns någon närverksfunktion högre upp i Comhems nät som håller reda på anslutna macadresser eller om det bara ligger på modemnivå. Vad är vitsen med att modemet låser på macadresss kan man undra..

De som ringt support om problemet har ofta fått höra att det troligen är fel på routern.

LTE testare på 4G 2600, 1800, 900, 800 med Fritzbox AVM 6890, AVM6840, AVM6842, AVM 6820 och AVM 7590/7490/7390 samt diverse mifis från ZTE och Netgear. Några huaweimodem på hyllan.

2

Sv: Comhem kabelmodem låser på mac-adress - nada internet

Precis de låser IP mot MAC adressen, dvs så du får samma ip nästa gång du ansluter.
Men de blir lite bakslag när de tog bort att man får flera ip adresser, som vissa får bara 1 nu och då är den låst.
Då kan man behöva resetta modemet för att de skall gå att få en ny, eller så kan man göra som du gjorde genom att "klona" MAC adressen.

Gillar prylar, 2G/3G/4G, den som har mest prylar när den dör vinner!