1

Tråd: Fritz! fon för inkommande mobilsamtal?

Kan jag med en Fritz! fon ta emot mina inkommande mobilsamtal så länge mobilen är inom räckhåll för min AVM 6890?

2 Senaste redigerad av jonasolof (2020-10-12 16:05:47)

Sv: Fritz! fon för inkommande mobilsamtal?

Hur tänker du att det skulle fungera?

Ja, om du vidarekopplar till en voip-tjänst, t ex voicetech.se som är inprogrammerad i routern. Då behöver telefonen inte ens vara i närheten av routern.

Det finns inget bluetooth-gränssnitt i routern som kan ta över telefonsamtal från mobilen.

Det finns dock en burk som kopplar till din mobil via Bluetooth. Sedan kan samtalet gå till en ansluten telefon, antingen via DECT eller analogt. Möjligen skulle det gå att koppla burken  direkt till den analoga telefoningången på AVM routern som sedan ringer upp dig via FON. Tre mobiler kan anslutas.

Annars ansluter du en separat dectstation till xlink.

Kolla XLink BTTN.

Jag har en någonstans. Kanske kommer åt att testa någon gång

LTE testare på 4G 2600, 1800, 900, 800 med Fritzbox AVM 6890, AVM6840, AVM6842, AVM 6820 och AVM 7590/7490/7390 samt diverse mifis från ZTE och Netgear. Några huaweimodem på hyllan.

3 Senaste redigerad av Job (2020-10-12 18:43:33)

Sv: Fritz! fon för inkommande mobilsamtal?

Jag har två hus på gården där jag skulle önska att det ringde i båda husen när jag får ett inkommande samtal på mobilen (att jag alltså kan lämna mobilen i ena huset och att det ringer i någon slags telefon i andra huset - jag har internet i det andra huset också). Helst utan att behöva göra en tillfällig vidarekoppling varje gång.

Jag hade en naiv förhoppning om att det kanske var möjligt att använda FRITZ!App Fon på mobilen för att styra över samtalet till Fon-telefonen.   

Den där boxen verkar ju annars kunna göra precis det jag vill. Jag hade kanske hoppats kunna komma undan lite billigare bara.

4

Sv: Fritz! fon för inkommande mobilsamtal?

XLink BTTN är nog bästa lösningen trots allt. Har du möjlighet att testa den i routerns analoga ingång får du gärna göra det, jag skall hur som helst vänta in Black Friday. Den är inte regionspecifik, visst kan jag beställa den via Amazon eller Ebay?

5

Sv: Fritz! fon för inkommande mobilsamtal?

Jag hittade den här: https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B013 … &psc=1 - det verkar vara en enklare variant av Xlink BT. En av recensenterna skriver att han kopplat den till en AVM 7580. Den skulle fylla mina behov och när jag har några Siemens Gigaset liggande så skulle jag också få namn och nummer på den som ringer visat även på dect-telefonen. Tyvärr verkar det vara en utgången produkt men den finns att få tag på fortfarande.

Någon som har erfarenhet av en sådan?