1

Tråd: Ren, säker och privat kommunikation: Puri.sm

Jag snubblade över en ovanlig tillverkare av datorer och nu också mobiler. Puri.sm har utvecklat både hårdvara och program som är helt fria från alla Google och andra snokare som lagrar vartenda knapptryck du gör och säljer det.

Jag beställde redan den nya mobilen som kommer 2019 i januari. Allt byggs med massfinansiering och de måste ha tillräckligt med beställningar innan de låter tillverka ett parti.

PureOS är riktigt REN Linux utan det minsta stängd kod. Också hårdvaran är garanterat fri från spionmoduler. Alltså ingen Android, inte ens en Sailfish (som har ofria delar).

Allt fungerar via krypterade förbindelser på IP-nivå så hela Internet fungerar enbart som ett dumt nät som flyttar paketen och inget annat. Operatörer har ingen aning om vad som finns i paketen.

Läs

https://puri.sm/shop/librem-5/

2

Sv: Ren, säker och privat kommunikation: Puri.sm

lät som en inressant produkt , såg dom hade bärbara också , kan nog i det stora hela bli bra produkt om dom slår igenom , allra helst för företag som inte vill riskera spionage

Hemma: Fiber 1000/1000 Mbit
Mobilt: 3 st ZTE MF823, 2st Dovado go, 3st Huawei E5186s
antenner: 2 st Directional Antenna | 14dBi, 800MHz MIMO, 2st  Macab PRO-1000 7dbi panelantenn, 2st Magnetfotsantenn 9dBi