1

Tråd: Nu surfar du fritt på sociala medier #HATAHAT Telia Company

Senaste i pipen från Telia Company (Next generation Telco)

Som första bolag i Sverige och världen, ger vi från och med idag våra privatkunder fri surf på sociala medier. Det betyder att alla våra mobilabonnemangskunder kan surfa hur mycket och hur ofta de vill på de mest populära sociala medietjänsterna Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp, Twitter och Kik, utan att surfmängden påverkas. Man är helt enkelt alltid nåbar och datamängden kan inte ta slut. Det är ett fantastiskt erbjudande som jag är jättestolt över.

Med det här erbjudandet har vi verkligen lyssnat på vad våra kunder vill ha och tagit hänsyn till hur man kommunicerar idag. Vi är många som jobbat med det här inom hela Telia och hela arbetet är ett verkligt bevis på vår nystart och att vi är på väg mot nästa generations telekombolag.

Idag berättar vi för hela Sverige om det med vår nya kampanj:  ”Nu surfar du fritt på sociala medier – om du lovar att vara schysst”. Jag lovar att du kommer att märka den!

Vi älskar sociala medier men det finns tyvärr en baksida med mobbing och hot och vill vi uppmärksamma det genom att ta ansvar och tydlig ställning i de här frågorna. För att göra nätet till schysstare plats tar vi också upp kampen mot näthat i ett samarbete med Friends och Molly Sandén i den pågående kampanjen #HATAHAT.

Gillar prylar, 2G/3G/4G, den som har mest prylar när den dör vinner!

2

Sv: Nu surfar du fritt på sociala medier #HATAHAT Telia Company

Och hur är det med säkerheten och den personliga integriteten ? Facebook och Google  är ju rena spionfirmor.

3

Sv: Nu surfar du fritt på sociala medier #HATAHAT Telia Company

Nu tar ju de sociala tjänsterna inte överdrivet mycket kapacitet men generellt innebär varje nätaktivitet via Mbb utan volymbegränsning lite av att släppa anden ur flaskan vad gäller kapacitetsutnyttjande vilket då självklart får betalas av alla Mbb-kunder i form av lägre kapacitet och hastighet i varje cell. Lite av ett slowfoodkoncept - ta det lugnt och njut framför datorn när det inte går för fort....

HUS 1 i tätort: AVM 6840 LTE/Telia  med sektorantenn (Wimo 18705.12 DUAL), VoIP.
HUS 2 i glesbygd: E-lins H900 LTE 4G/Telia med sektorantenn (Wimo 18707.15 DUAL), VoIP.                     
HUS 2 i glesbygd: (Failover) E-lins H820 450 LTE/Net1 med 2x12 elements riktantenner. VoIP
MOBILT: E-lins H900 LTE 4G/Telia med 2 takantenner; VoIP.  RESERV: AVM 6840 LTE och AC810

4

Sv: Nu surfar du fritt på sociala medier #HATAHAT Telia Company

He-he, slowdata blir den nya trenden. Fast speciellt ny är ju långsam dataförbindelse inte.

Då sociala medier går över till video så börjar kapacitetsutnyttjandet vara kännbart.