1

Tråd: Död Tiny

Hej!

Har en Tiny som verkar ha lagt ner och nu inte går att få kontakt med. Hände inte vid någon firmware update eller så utan verkar ha skett helt oprovocerat.

Det går inte att nå Tinyn på 192.168.0.1.  Den reagerar inte på att man håller in resetknappen och jag lyckas inte köra en firmware rescue. Vid rescue-försöken säger den bara att det inte går att skicka firmware. Det har dock funkat att köra rescue med samma dator tidigare så tror inte det är datorn som är problemet. På Tinyn lyser bara LAN-lampan.

Jag gissar på att Tinyn helt enkelt kastat in handduken efter 2,5 år eller kan det finnas något hopp?

Jag har på sistone bara använt Tinyn för att styra ett huawei 3276 (3 hi-link tyvärr) medan en asus ac-66 stått för det trådlösa som en AP. Har fungerat mycket fint i några månader med bra hastigheter på upp kring 50 Mbit. Inte behövt starta om på månader men nu så la de bara ned alltså... Vad ska man ersätta Tinyn med idag?

2

Sv: Död Tiny

Jo jag har haft liknande trubbel och väckt liv i tinyn med en sk 30/30/30 samt därefter en rescue.

För lat för att översätta

Do a 30/30/30 hard reset of the router.

    Make sure the router is powered up.

    Press in the reset button on the back of the router and hold it in for 30 seconds.

    Continue to hold in the reset button and disconnect the router power.

    Keep holding in the reset button for another 30 seconds.

    While still holding in the reset button, power up the router once again.

    Hold the reset button in for another 30 seconds, and then release it.

    Let the router start up normally.

Efter det testar man en rescue.

Fiber 250/100 Mbits, Ubiquiti Edgemax Lite, Telenor 4G 80 Mbits (Dec 2011) , Huawei E392 samt E398, Poynting panelantenn, 14 dbi 2600 Mhz, ASUS RT-N66U/AC68U,  1 st IP kamera D-link DCS-932L.  TP-Link 3420v2/WR703N, kör ROOter såklart  smile

3

Sv: Död Tiny

Ta gärna kontakt med oss först:

http://www.dovado.com/sv/support/supportformular

Tack,

Sam / Team DOVADO

4

Sv: Död Tiny

Tack för svar. Provat med en 30/30/30 några gånger men händer inte så mycket mer nu än tidigare tyvärr. Jag hoppas jag gör rätt. Det man gör i princip är att börja från att routern är inkopplad, sen börjar man hålla inne resetknappen. Efter 30 sek drar man ut sladden, vänta 30 sek och sätt i den igen. Slutligen låter man den vara på i 30 sek innan man till slut släpper resetknappen. Får inte någon reaktion från routern på detta på lamporna eller så. Det är bara lan-lampan som börjar lysa efter ett par sekunder när man sätter igång den.

Har sen både provat att köra en rescue direkt och att enligt rescueinstruktionen stänga av den igen och starta upp den med resetknappen intryckt i 5 sek. Varje gång så misslyckas rescueförsöket. Den kan inte skicka rescuefirmware klagas det på....

Sam: You've got a supportmessage :-)

5

Sv: Död Tiny

Tack plun & Mrahvin!!!!!

Jag hade precis samma problem som Mrahvin med min Dovado Tiny. Försökte göra massa försök till resets och hade gett upp och beställt en Dovado Pro när jag hittade denna post. 30-30-30 reset fungerade för mig, sedan kunde jag använda rescuefirmware programmet och göra en rescue och en firmwareuppgradering. Min Dovado Tiny lever igen. Den hade varit på konstant i ca 2.5 år när detta hände utan förvarning. Jag har gjort vissa firmware uppgraderingar, men den senaste var nog förra sommaren.

Dovado, varför står det ingenting i manualen om 30-30-30 reset? Åtminstone som en sista utväg.

6

Sv: Död Tiny

Min Tiny verkar inte ens vilja starta längre. När man pluggar in adaptern blinkar den gröna led:en snabbt till, följt av inget. Den dyker (som förväntat) inte heller upp bland valbara routrar över wi-fi. Testat en tredjeparts ac-adapter (5V/2,5A) men ger inget utslag det heller.

Antar att det är dags att skaffa ny. Den har varit konstant inkopplad och uppkopplad i några år med några varianter av Tres USB-stickor (just nu Huawei 3272).