1

Tråd: routrar som behöver dc-kortsluten antenn kan fixas.

, dessa routrar, bl a en del från Huawe, i har antenner som ligger på det tryckta kortet. För att ombesörja omkoppling till yttre antenn fínns en krets som känner av om motståndet är lågt över antenningången. Det begränsar användningen av yttre antenner till sådana som är kortslutna för likström. Ett vanligt botemedel är pigtais med inbyggda shuntmottånd, säljs bl a av LOh electronics.

Den där konstruktionen med en avkännande krets är larvig. Man kan koppla förbi den (de är två stycken) så kommer routernatt funka med alla antenner. Öppna routern och sök reda på de två U-FL kontakterna som förbínder radiokortet med kretskortet. På nätet finns U.FL till SMA (hona med mutterfäste) pigtails av varierande längd. Gör ett par hål i höljet och fäst SMA-kontakterna. Det är inte chipstillverkaren Qualcomm som har byggt in avkänningen utan Huawei.

Fixen förutsätter förstås att det finns kontakter som man kan ansluta till. Om allt sitter på kretskortet går det inte så lätt. Men t ex Huawei B593 har tillgängliga kontakter, fast just den kan man koppla om antenner med i webinterfacet:

Det är vidare obekant hur mycket förlust som fås i de här omkopplingskretsarna som ligger i antennledningarna.

LTE testare på 4G 2600, 1800, 900, 800 med Fritzbox AVM 6890, AVM6840, AVM6842, AVM 6820 och AVM 7590/7490/7390 samt diverse mifis från ZTE och Netgear. Några huaweimodem på hyllan.