1

Tråd: DWR-923 & Poynting Riktantenn 11dBi

Som sagt så har jag Telenor bredband stor. Bor idag i ett radhus och modemet sitter i datarummet på 2:a våningen. Har placerat det precis vid fönstret men sällan som 4G lampan lyser grönt. Kör jag speedtest så brukar jag ligga emellan 28-32mb/s ner och 3-5mb/s upp. Idag gjorde jag ett test och vinklade mitt fönster så att jag kunde ställa modemet utanför kåken och då vart det som bäst 42mb/s ner och 15mb/s upp. Med andra ord stor skillnad. Så jag tänkte att jag kanske skulle satsa på att skaffa en poynting antenn trots allt och man ska ha denna om jag förstått det rätt http://www.lohelectronics.se/poynting-r … p-588.html .

Passar denna kabel bolt on på routern eller måste man ha några adaptrar? Sen undrar jag om det funkar att bara köra med en antenn till att börja med, kanske man kan brygga dom på kontakterna på routern? Har noll koll på detta så måste fråga, vill ju ha så mycket hastighet som möjligt smile

2 Senaste redigerad av Sven P (2012-08-09 18:25:23)

Sv: DWR-923 & Poynting Riktantenn 11dBi

Den kontakt som sitter på kabeln passar, har själv köpt två av dessa riktantenner och anslutet.  För att få snyggare montering har jag idag monterat 4 st  90° adaptrar (2 x 180° )för att få antennkabeln bakom modemet..Var inte så snyggt att ha kablaget ovanifrån.

Skrev senast idag om min montering här
http://www.mobilabredband.se/forum/view … hp?id=4677

Humorn är flytvästen på livets flod