1

Tråd: Säkrare användning av surfplattor och smarta telefoner

hej !

Säkrare användning av surfplattor och smarta telefoner

Jag hittade följande hos MSB:

"MSB har tagit fram en vägledning för smarta telefoner, surfplattor och andra mobila enheter. Vägledningen ska ge stöd till organisationer och dess anställda för säkrare hantering och användning av mobila enheter.
Användandet av mobila enheter som till exempel surfplattor och smarta mobiltelefoner har ökat starkt de senaste åren - och förutspås fortsätta att öka.

Men det finns fortfarande en viss osäkerhet hur sådana enheter ska hanteras i organisationen och vilka säkerhetsåtgärder som bör vidtas. Den ökade användningen gäller både i arbetet och privat och detta ställer nya säkerhetsmässiga utmaningar på organisationer och dess anställda eftersom de mobila enheterna i sig är viktiga informationstillgångar.

– Smarta telefoner och surfplattor är sårbara och de kan enkelt spåras, övervakas eller avlyssnas. Det går snabbt och lätt att installera spionprogram och annan skadlig kod, särskilt om enheterna vid ett obevakat tillfälle hamnar i fel händer. Organisationer som vill nyttja teknikens möjligheter måste därför aktivt hantera användandet av dessa mobila enheter, säger informationssäkerhetsexperten Ronny Janse från MSB.

Därför har MSB tagit fram en vägledning hur organisationer på ett säkrare sätt ska kunna använda smarta telefoner, surfplattor och andra mobila enheter

Vägledningen innehåller tre verktyg för säkrare användning:

    Stöd till att utforma organisationens policy på ett ändamålsenligt sätt
    Hanteringsregler för användarna
    Olika tekniska lösningar som kan implementeras för att öka säkerheten."

https://www.msb.se/sv/Produkter--tjanst … a-enheter/

2

Sv: Säkrare användning av surfplattor och smarta telefoner

Bra!

Nu borde staten bara göra en stor upphandling för en MDM "mobile device management" lösning som alla myndigheter mm kan ta del av. Finns uppsjö av olika varianter som airwatch, mobile iron, mm.
Många är osäkra på implementation och hur de funkar, stort ansvar som kanske läggs på enskilda telefoni ansvariga i verksamheterna.

Gillar prylar, 2G/3G/4G, den som har mest prylar när den dör vinner!

3

Sv: Säkrare användning av surfplattor och smarta telefoner

sätt c4 i den om den hammnar på vilovägar spräng den

Telenor E-1550 Telia E-392
Dovando Tiny fw 5.0.16 (6.2.3)
Comviq Mobilt Bredband Wi-Fi ZTE MF60

4

Sv: Säkrare användning av surfplattor och smarta telefoner

Sök din närmste talliban för vidare info.

En bra hammare råder bot på allt!!
Slopa pensionerna, dom ska ändå dö!!
Utrymme till salu, Skambud godtages.