1 Senaste redigerad av ruva (2011-10-30 09:46:58)

Tråd: VPN från Ryssland

Testar Open VPN från ett billigare alternativ från Ryssland. Är nog inte något maffia-jox utan en förening om jag förstått det rätt. Använder 3 Max. vet inte vilka restriktioner de har på 3 men använder kontot för att komma åt min VU+Duo och köpa billiga spel från Ryska Steam eller aktivera köpta EA-spel tidigare än i Europa på servrar i USA eller Hongkong. Det går även titta på Amerikanska TV-bolags TV-serier utan att blockeras.

Från Ryssland
http://www.speedtest.net/result/1563302097.png
Från USA
http://www.speedtest.net/result/1563321585.png
Från England (BBC Play)
http://www.speedtest.net/result/1563324622.png

999 rubel/år dvs ca: 250 kr kostar det. Det går att prova gratis 24 timmar och då gör man så här:
http://cdkeyshere.com/how-to-redeem-a-r … a-vpn.html

Själv använde jag Chrome och goggle translate
Går nog ladda ner en och annan torrents också?

3G Telenor 16 Mbps i mobilen
4G Tre
Fiber 1000 Mbps

2

Sv: VPN från Ryssland

Ser ut som att man kan välja mellan flera länder på deras vpn tjänst också, som USA, Polen, Amsterdam eller Ryssland mm.

Signade upp för gratis 24h test konto och som sagt, man får 9 länder att välja mellan.
Kört test med att välja USA vpn'et och gick in på hulu.com och testade spela en film och de funkar.
Men hastigheten är inte duglig, kan vara lokala omständigheter med min operatör och peering men som de ser ut fick jag knappt ut 1mbit från USA servern när jag körde MIG-USA-TPTEST, och Hulu laggade.

Kör man med anonine.com så är trafiken mer lokal, går väll till banhof och vidare så blir inte lika många och långa hopp.
Så du kommer troligen alltid få bättre speed med anonine men du får dåligare service om man ser på tjänsten som hidme.ru levererar.

Testade proxyx tjänsten som de har också, man fyller i sin kod och så startar klockan beroende på hur mycket kredit/tid man har. Funkade bra att surfa med men hulu.com funkade inte. Bra alt om man inte kan installera openvpn klienten.

Hur pass säker tjänsten är för en slutkund är osäkert, visst trafiken krypteras till servern men sen skulle  avlyssning kunna ske där hypotetiskt i form av "man-in-the-middle attack" för att få fram okrypterad trafik som lösenord om man inte använder t.ex. https när man loggar in på tjänsterna.
Dvs de du nämer om det är elaka maffioso är svårt att avgöra, anonine skulle teoretiskt också kunna lyssna av passerande trafik.  http://en.wikipedia.org/wiki/Man-in-the-middle_attack

Jag kanske skulle undvika vpn'er i stater som kontrolleras av diktaturer där de kan ha stort inflytande över tjänsterna och fullt möjligt skulle spionage kunna ske.

Så vill man ha hastighet så är det bättre att välja en VPN tjänst närmare hem "anonine", vill man ha bredare utbud av utgångar "länder" så är hideme.ru ett bättre alternativ.

Gillar prylar, 2G/3G/4G, den som har mest prylar när den dör vinner!

3 Senaste redigerad av ruva (2011-10-30 13:41:37)

Sv: VPN från Ryssland

Ryssland är ingen diktatur smile

Det där med att avlyssna lösenord är intressant. Bäst fart verkar man få från Petersburg och visst är HD svajit från USA men nöjer man sig med SD får jag lugnt och fint flyt.

Med Torrenttrafik får jag - genom mitt Telenorkort/modem - Ca: 4,3 Mb/s ner medan Anonine slår i 5 Mb/taket vilket jag satt som gräns i klienten.

Tittar i mitt nätverk och ser en hel del Linux-Sat-boxar som är anslutna (självklart kommer man inte in på dem). VUDUO, BM750 mm.

3G Telenor 16 Mbps i mobilen
4G Tre
Fiber 1000 Mbps

4

Sv: VPN från Ryssland

ruva skrev:

Ryssland är ingen diktatur smile

Tänkte mer på liknande scenarion fast typ via Kina. smile

Gillar prylar, 2G/3G/4G, den som har mest prylar när den dör vinner!

5 Senaste redigerad av ruva (2011-10-30 20:44:25)

Sv: VPN från Ryssland

Okej!

Jag testade Hulu och inga problem att se Piloten av nya serien Grimm. Fast hittade inte hur man kunde välja HD så jag såg den i SD 480p. BBC flöt på bra också men tror att man kan fp in det ändå med svenskt ip. Itunes HD filmer ska man nog dock inte föröka sig på. Finns dock dollar att köpa härifrån: http://www.g2play.net/store/iTunes-Cards/
Har köpt spel samt ms points därifrån och aldrig blivit lurad.

Köpte Dead Island från förra länken och aktiverade i Steam med rysk proxy men får stå ut med att spela med rysktalande. Är irriterande på mig för att jag inte riktigt vet hur jag ska göra men vänliga - låter det som.

Ha! BBC Play från svenskt ip såg inte alls ut som från engelsk ip. Helt annorlunda programutbud. Lets Dans på engelska, exporterar vi skräp nu också.

3G Telenor 16 Mbps i mobilen
4G Tre
Fiber 1000 Mbps

6

Sv: VPN från Ryssland

Köpte en årsavgift. Kostade 36 dollar som är under 250 kr. Det fungerar hittills helt 100% med upptiden och kan äntligen se BBC Live på nätet och inte den stympade versionen Canal+ bjuder på.

Kopplat upp min LinuxSatbox genom VPN och två datorer för det ser ut som om det inte är några problem att koppla upp sig med fler datorer och även med olika ip- Olika Ip har jag eftersom jag har både Telenor och Tre.

Men som Andreas skriver: Man ska nog inte logga in på sin bank eller handla med kreditkortet genom en utländsk VPN-tjänst.

3G Telenor 16 Mbps i mobilen
4G Tre
Fiber 1000 Mbps

7

Sv: VPN från Ryssland

Mycket intressant! Jag har länge eftersökt en sån vpn-tjänst där man välja mellan olika länder i samma abonnemang/tjänst. Gick t.o.m. så långt att jag och en kollega började undersöka möjligheten att börja erbjuda en sån tjänst men det föll på att det skulle bli för dyrt. Därför ställer jag mig försiktigt skeptiskt till detta.

Men det låter som sagt helt klart intressant. Hur fungerar det? Är det en klient där du bara väljer vilket land du villa ansluta igenom eller måste man in manuellt och pilla i lan-inställningarna?

Vilka länder erbjuder dom?

/MmmMagnus

8

Sv: VPN från Ryssland

Det är bara att ladda ner en config-mapp och kopiera in i openVpn. Sedan startar man openVpn och väljer land i aktivitetsfältet. Jag kan lägga upp en guide om du vill.

3G Telenor 16 Mbps i mobilen
4G Tre
Fiber 1000 Mbps

9

Sv: VPN från Ryssland

MmmMagnus skrev:

Jag har länge eftersökt en sån vpn-tjänst där man välja mellan olika länder i samma abonnemang/tjänst.

Jag använder ibland "ChrisPC Free Anonymous Proxy"...helt gratis och massor med länder att välja imellan. Tyvärr är hastigheterna oftast inte de optimala.
http://www.chris-pc.com/proxy/images/chrispc_free_anonymous_proxy.jpg

http://www.chris-pc.com/proxy/

>>  _____PC (Win 10 Pro)  <=>  *D-Link DWR-923  <=> o/e <~>  Laptop (Win 10 Home)____ <<
*DWR-923 Telenor 4G LTE<=>[Panorama-MiMo•**Slingbox•***UMR]<~>[4 TP-Link Extender<~>2"Foscams"]
**Slingbox-Solo<=>[Denver dvb-tmpeg-4 hd tuner•Auto Switch<=>4 CMOS-Cams•1 CMOS-Cam]
***Dovado-UMR<=>TellStick<~>[1 NEXA: Slingbox, AC on/off • 5 NEXAs: 5 CMOS-Cams, AC on/off]

10

Sv: VPN från Ryssland

ruva skrev:

Det är bara att ladda ner en config-mapp och kopiera in i openVpn. Sedan startar man openVpn och väljer land i aktivitetsfältet. Jag kan lägga upp en guide om du vill.

För tillfället har jag ingen behov av tjänsten men jag kommer ha det framöver så varför inte. Det är dessutom säkert någon annan som kan ha användning för en guide. Tack på förhud!

Micke skrev:

Jag använder ibland "ChrisPC Free Anonymous Proxy"...helt gratis och massor med länder att välja imellan. Tyvärr är hastigheterna oftast inte de optimala.

Jo, det är ju det där med hastigheterna. Den tjänsten som jag och min "kollega" funderade lite på att erbjuda skulle behöva erbjuda rätt bra hastigheter. Men ungefär som ChrisPC Free Anonymous Proxy-programmet ser ut hade vi tänkt oss. Någonstans att knappa in användarnamn/lösenord och en drop down meny där man väljer land.

För efterfrågan för en dylik premiumtjänst finns definitivt. Man skulle utan vidare kunna ta mellan 10-20€/mån så länge det är snabbt och stabilt.

/MmmMagnus

11 Senaste redigerad av ruva (2011-12-04 13:40:05)

Sv: VPN från Ryssland

http://www.speedtest.net/result/1591838918.png

VPN mot London och som ni ser inga problem att kolla på BBC: s Livekanaler.

Då kommer en något snabbt gjord guide

OpenVpn får man igång genom att:

Först laddar man mer WindowsInstaller från http://openvpn.net/index.php/open-source/downloads.html
Installerar det.
A: Sedan öppnar man zipfilen på skrivbordet, man laddat ner från hideme.ru 
B: klickar på windows
C: Drar över conif till OpenVpn:s mapp (i mitt fall ligger den i C:\Program Files (x86)\OpenVPN )
Observera - inte i config för config ska skrivas över.

http://i1201.photobucket.com/albums/bb353/stormense/vpn1.jpg

Iikon på skrivbordet som heter: OpenVPN GUI öppnar man med högerklick och kör som "Administratör" i Windows 7 eller Vista. Därefter för man musen nerför skrivbordet och i Windows 7 fall: till knappen Visa dolda ikoner. Man högerklickar på "OpenVPN GUI" och väljer land.


Om hur  "hideme.ru" fungerar står på engelska i länken på mitt första inlägg. Fungerar som tex Anonine.

3G Telenor 16 Mbps i mobilen
4G Tre
Fiber 1000 Mbps