1

Tråd: Ny 4G operatör, vad tror ni?

http://www.idg.se/2.1085/1.368497/outsi … sauktionen

Vad tror ni, kommer vi se några uppstickare nu när auktionen för 800 MHz bandet är igång? Kommer det dyka upp någon ny som senast "Tre, Orange" 2100MHz och "Intel" som köpte in sig på WiMax senast vilket de inte hände så mycket med.


Kanske NET1/NMT/ICE köper in sig, de tycks sukta en del efter 800MHz bandet för att få lite bredare smalband.

Tror ni att vi kommer se några internationella bolag som försöker trycka sig in på våran marknad?

Gillar prylar, 2G/3G/4G, den som har mest prylar när den dör vinner!

2

Sv: Ny 4G operatör, vad tror ni?

Jag tror inte det, men om det gör det så blir det nog en operatör som ger sig in för att satsa på enbart trådlöst internet och inte telefoni.

Vilket jag dock ser som en fördel.

3

Sv: Ny 4G operatör, vad tror ni?

Jag tror inte att det finns mer utrymme för en till aktör på den svenska marknaden. Dessutom så måste nästan hela deras budget användas för brand awareness, och inte på att bygga nätverket.

Orange gav upp innan dem började bygga, Intel gav upp så fort dem lärde sig marknaden.

4

Sv: Ny 4G operatör, vad tror ni?

google wink

5

Sv: Ny 4G operatör, vad tror ni?

Skype ;-)

Tänk dig: Världens första "vi, liksom Twitter; har ingen aning hur vi skall tjäna pengar på våra tjänster"-mobiloperatör............................men med miljarder i kassan.

6

Sv: Ny 4G operatör, vad tror ni?

jo nog är det allt något ess som dyker upp smile men får man skriva månne tro.

7

Sv: Ny 4G operatör, vad tror ni?

Mer om NET1:s möjligheter.
http://www.idg.se/2.1085/1.369861/oliga … -4g-festen

8

Sv: Ny 4G operatör, vad tror ni?

Utan rätt marknadsföring och lockande priser/tjänster, kommer en ny uppstickare aldrig ta marknaden oavsett teknik eller täckning.

9

Sv: Ny 4G operatör, vad tror ni?

NET1 känns som en stark spelare när de kommer till en fungerande produkt, bra satsning på låg frekvens som är bra i Svensk miljö. Och sen 800MHz med bra hastighet blir fint tillskott från de lite segare 450MHz produkten de har idag. 14,4Mbit i all ära men de är inte direkt att vi har sett några REV-B produkter som floddar marknaden en så länge. Låter som 800MHz LTE produkter kommer anlända före. Och kanske är ett bättre koncept att satsa på.

De har bra täckning idag, dvs mer eller mindre hela Skandinavien, bara att de inte har musten som behövs i stationerna. Trevligt om de köper in sig på 800MHz och trycker ut dessa på platser som är högre belastade till en start. Och att modemen kommer med både 800/450 support och att de skall gå seamless mellan dessa.

Tycker de är lite tunt på Telenors front av 4G, de har gjort mycket reklam och de var ett tag sedan. Och de har 4G på platser som kan räknas på en hand idag, så kan tänka mig att flera suktar efter dessa lägre frekvenser för att nå stor marknad snabbare, en att trycka ut sjutti elva tusen stationer på 2,5GHz som räcker runt ett stenkast. Detta är nog väldigt optimalt just för storstäder där man inte vill att en station/cell ska täcka ett större område.

Så Telia, Tele2, Tre, Telenor och NET1 har anledning att vilja ha licenserna. Spännande att se om de dyker upp någon ny, som NET1 gjorde senast.

Gillar prylar, 2G/3G/4G, den som har mest prylar när den dör vinner!

10 Senaste redigerad av jonasolof (2011-02-22 11:04:36)

Sv: Ny 4G operatör, vad tror ni?

I Australien används 850 MHz bandet för mobilt bredband med 3G så det finns massor med hårdvara, antenner osv att bygga vidare på.

800 Mhz bandet verkar vara ett givet komplement till 450 för att klara högre anhopningar av kunder i vissa områden utan att bryta med glesbygdsprofilen.

Hur många net1 kunder kan dela på en cell utan att nedladdningshastigheten sjunker under 1 mbit/s??

Sam skrev: Orange gav upp innan dem började bygga, Intel gav upp så fort dem lärde sig marknaden.

Amanuens Jonas översätter: Oracle gave up before them started to build, Intel gave up as soon as them learnt the market.

LTE testare på 4G 2600, 1800, 900, 800 med Fritzbox AVM 6890, AVM6840, AVM6842, AVM 6820 och AVM 7590/7490/7390 samt diverse mifis från ZTE och Netgear. Några huaweimodem på hyllan.