1

Tråd: Att använda en mobiltelefon istället för ett USB modem

Kan man använda sig av sin mobil kopplad till datorn med blåtand istället för ett USB modem när man surfar på Internet med de abonnemang som marknadsförs som mobilt bredband utan extra kostnader?

Har precis beställt Telia Mobilt Bredband Tillägg som innebär 99 kr/mån i fast pris för de som har fast bredband hos Telia. Köpte inte till ett USB modem eftersom jag tror att jag skall kunna nyttja en av mina mobiltelefoner. (SE K810i, SE W880i, SE W660i)

Kan jag använda min mobil för att surfa och läsa epost i mobilen utan extra kostnad när jag använder simkortet som levereras ihop med mitt mobila bredband?

Om svaret är JA på båda ovanstående frågorna så vill man ju alltid ha mobilabredbandssimkortet i sin mobil. Då kan man ju växelvis surfa i mobilen för att nästa stund via blåtand mellan mobilen och datorn surfa i datorn.

2

Sv: Att använda en mobiltelefon istället för ett USB modem

Ja, Ja.

Så länge man har ett abb med fri surf så kan du använda det hur du vill, men telia har varit lite fula tidigare och sålt tjänster som fri surf och de har bara räknats när man surfar på deras portal i mobilen.

Ang blåtand osv så är det helt vad mobilen klarar av.
Med HTC funkar de att göra via blåtand men jag vet inte om Ericsson.

För nokia med sladd.
http://www.mobilabredband.se/forum/viewtopic.php?id=28

HTC med sladd.
http://www.mobilabredband.se/forum/viewtopic.php?id=13

Finns en "mobil" del i forumet.

Gillar prylar, 2G/3G/4G, den som har mest prylar när den dör vinner!