1

Tråd: Tele2 Maxtak pris datatrafik EU / EES

Fick ett SMS från Tele2 med denna info.

Tele2: Hej! Den 1/7-2010 inför vi en spärr för datatrafik inom EU/EES (roaming) på 600 kr/mån (480 kr ex moms)

Mer info: www.tele2.se/maxtak

Maxpristak för att surfa med mobilen eller datorn inom EU/EES

Om du ska resa inom EU eller EES och vill skydda dig mot höga avgifter inför nu Tele2 ett maxpristak för surf inom EU och EES. Maxpristaket innebär att du får en kontrollspärr som stoppar dig från att fortsätta att surfa när kostnaderna för surfandet inom EU och EES kommit upp i 600 kronor inklusive moms. För länder utanför EU och EES gäller inte spärren.

Maxpristaket gäller för alla länder inom EU och EES för aktuell månad. Du kan alltså surfa vid flera tillfällen och i flera länder inom EU och EES men vet att du aldrig kommer behöver oroa dig för att få en faktura för datatrafik på mer än 600 kronor inklusive moms.

När du surfat för 600 kr inklusive moms kommer du att bli nerkopplad och spärras från att fortsätta surfa. Innan du når gränsen kommer du att få ett SMS som informerar om att du snart kommer att bli spärrad. Om du ändå vill fortsätta surfa trots att du uppnått gränsen skickar du ett SMS till nummer 251 med texten EUSURF. Ditt surfsaldo blir då återställt till noll. När du sen surfat för ytterligare 600 kronor kommer du att få ett nytt SMS som varnar för att du är nära att nå gränsen.

Spärren aktiverades automatiskt på alla Tele2s mobila kunder från den 1 juli 2010. Du kan om du vill avaktivera Maxpristaket genom att skicka ett SMS. Du kan sen om du vill enkelt aktivera tjänsten igen. Tänk på att om du har flera abonnemang måste du skicka ett SMS från varje telefon eller modem som du vill avaktivera eller aktivera tjänsten på.

Aktivera Maxpristak - SMS till 251 - EUMAX
Fortsätta surfa då taket är nått - SMS till 251 - EUSURF
Avaktivera Maxpristak - SMS till 251 - EUMAXNEJ

Gillar prylar, 2G/3G/4G, den som har mest prylar när den dör vinner!

2

Sv: Tele2 Maxtak pris datatrafik EU / EES

låter som EU lagstiftning... "För länder utanför EU och EES gäller inte spärren."