1

Tråd: 4G/LTE

Är Dovado 3GN framtidssäker? Kommer den att kunna hantera 4G/LTE modem (med ny firmware)? Och om den gör det, kommer den då att kunna komma upp i hastigheter på över 21Mbps eller är det en fysisk begränsning i routern?

2

Sv: 4G/LTE

Någon här som har Telias 4G, och har testat?

3

Sv: 4G/LTE

Telias "samsungs" 4G modem funkar inte med Dovado's produkter IDAG.
Vet att de inte har implementerat det modemet av flertal anledningar, bland annat är de bara ett temp modem som kommer försvinna från marknaden när de nya 3G/4G modemen anländer. Men om dagens produkter kommer supportera de senare är en bra fråga. Om UMR och 3Gn har kraft nog att leverera vad 4G supporterar.

Då vi alla fall kan snacka om 100Mbit tjänster så kan de bli lagom roligt om man har en UMR med 54Mbit 802.11G, vilket man i praktiken kanske kommer upp i ~20Mbit på den trådlösa länken. Där har ju 3Gn en fördel att vara 802.11N 150Mbit.

Men ta inget för givet så de är helt nya standarder som sätts, att göra en produkt som pallar med vad 4G tekniken pallar är kanske inte så lätt. Då de inte legat på roadmappen när 4G tekniken fortfarande vara var i DEMO stadie.

Visserligen skall man inte vara naiv och tro att man kommer få 100% av vad tekniken har för prestanda på papper, men de är inte smart att leverera stöd om produkten inte klarar av vad tjänsten kan erbjuda.

De blir ju trotts allt WAN-(W)LAN prestanda vi snackar om och de brukar inte vara helt lätt, men jag tror vi kommer se en ljusning på den fronten.

smile

Gillar prylar, 2G/3G/4G, den som har mest prylar när den dör vinner!

4

Sv: 4G/LTE

Vi kan säga så här: Vi lägger inte in stöd för 4G på UMR. Den kommer aldrig klara av såna hastigheter.

Vi tittar på 4G när det blir mer aktuellt. Just nu så finns inte några hybrid modem (som Andreas nämnde), och inga Linux drivare heller.

5

Sv: 4G/LTE

@ Samir
Är det Linux i era produkter?

6

Sv: 4G/LTE

Ja det är linux i botten.

7

Sv: 4G/LTE

Ok, tack för era svar. Har beställt en 3GN nu. smile

8

Sv: 4G/LTE

Såg precis att Dovado 4GR är på väg. Hur stor skillnad är det mellan den och 3GN? På utsidan kan man se att den har 2 WAN antenner och dubbla USB portar, men hur är det på insidan? Lika kraftfull eller kraftfullare än 3GN?