1

Tråd: Mobilt bredband med öppna portar?

Hej,

Har Tele2 något abonnemang med öppna portar? Jag behöver ett mobilt bredband där jag kan hosta min ssh server, så jag behöver port 22 öppen. Jag har planer på att koppla bredbandet rakt i datorn så behöver egentligen ingen router, wifi osv, känns som mer krångel bara.

När jag tittar på Tele2 hittar jag 2 olika modem, en huawei e3372(https://www.tele2.se/mobilt-bredband/modem-huawei-e3372). Jag har testat en sån fast med Tre. Både kontantkort och abonnemang men jag lyckades inte skicka trafik över porten med något av dom. Inte ens när jag testade Tres "publika ip tjänst" som skulle tillåta servrar och skit vad de sa. Tyckte dock modulen var skit smidig och vore jäkla nice om de gick att öppna portar med tele2s? Någon som testat, vad hade ni för abonnemang?

Annars hittade jag en annan lite router huawei e5577(https://www.tele2.se/mobilt-bredband/mini-router-huawei-e5577). Fast vad jag fattar det är den wifi, kan man använda usbn för anslutning eller enbart laddning? Sen har jag även lite problem med utrymme, är det någon som vet måtten på den routern? I och med att det är en router tar jag för givet att den har stöd för port hantering, men har tele2s abonnemang det? För övrigt går det att modifiera displayen och visa ip eller någon annan nödvändig information. Känns som den skulle vara väldigt batteridrivande för den informationen den erbjuder enligt bilder osv.

Är det någon här som kör Tele2s mobila bredband och har portar öppna? Vad har ni för utrustning och abonnemang?