1

Tråd: Smart WLAN kiosk, WLAN pluggar för hotell

Taiwanesiska Handlink.com visade på Cebit flera lösningar för WLAN och Lan på hotell och likande. Väggpluggarna, In wall access points, strömförsörjda över POE är intressanta liksom den originella men väl utformade WLAN-kiosken. Båda beskrivs på hemsidan. WLAN-kiosken kan försörja en mängd acesspunkter så att den som betalt och fått sin tyckta biljett med användarnamn och lösenord kan välja var hän vill vara.

http://www.handlink.com.tw/products_kiosk.php

Det hela förefaller vara ett väl genomarbetat system.

Vägg pluggarna som både är Wifi AP och LAN port kan kapslas in eller täckas med frontplåt för skydd. De är påfallande små. Den svarta rektangeln på fronten rymmer två LAN portar.

En annan kul grej är GW-1, en burk som ger tillfälliga besökare tillfällig internetaccess i företagets nätverk utan intern åtkomst av företaget i övrigt. Tryck på knappen på burken så visas tillfällig nätverksnyckel på liten skärm. Skriv in och kör. Burken innehåller en accesspunkt.

LTE testare på 4G 2600, 1800, 900, 800 med Fritzbox AVM 6890, AVM6840, AVM6842, AVM 6820 och AVM 7590/7490/7390 samt diverse mifis från ZTE och Netgear. Några huaweimodem på hyllan.