1

Tråd: Allmänna tips på åtgärder för ökad hastighet

Hej!

Har mor o far som bor avsides och kör numera Net1. Har i dagläget en tillfällig installation men får hem snickare i mitten av november och skall nu göra en fast installation av sitt mobila bredband.
De känner sig begränsade av hastigheten då de börjat använda sig av onlinestreaming mm och jag känner inte att jag har kunskap nog att avgöra vilka lösningar som gör att de får ut högsta möjliga hastighet.

För närvarande kör de Net1's egna riktantenn till ett R-90. Alla enheter körs trådlöst i huset. Antennen är riktad mot närmsta station ca 6km bort. Huset är beläget mitt i en berghäll och har därför en del träd som skymmer linjen, annars är det relativt klar sikt. Antennen är placerad längst ner på följande bild.

http://imageshack.us/a/img401/4779/antenn.jpg

(Bilder på nätverksstatus i följade inlägg)

På detta har jag då lite följdfrågor.
Huset är en tvåplansvilla och de behöver minst en skarv på antennkabeln för att kunna placera modemet vettigt. Hur mycket påverkar skarvningar?
Har försökt läsa mig till lite nyttigt om antenner här på forumet och undrar väl om det eg. är värt för dem att skaffa en till antenn, alt. byta ut den dom har mot något annat?
Finns det några synpunkter på placering av antenn i förhållande till ev. störande objekt?

Alla tips och råd är välkomna då jag behöver all info jag kan snappa upp!

Med vänliga hälsningar
Daniel

2

Sv: Allmänna tips på åtgärder för ökad hastighet

Nätverksstatusen ser ut som följer.

http://imageshack.us/a/img19/130/networkinfo.jpg

3

Sv: Allmänna tips på åtgärder för ökad hastighet

http://imageshack.us/a/img607/9107/bbkresultatq.jpg