26

Sv: Tiny + Huawei E372 tvärnitar hela tiden..

Hade samma problem med Huawei E372 och enormt lång tid att få uppkoppling efter att startat om TINY vilket var enda lösningen när Internet dog.

Har nu fått en ZTE MF28G av Tre och inga problem. Har 4G (80GB Quota) nu men farten tycker jag är samma som med 3G och  E372 men värdesätter en hög och stabil uppkoppling. Fast när det flyter på går 80 GB väldigt fort åt. Inget att rekommendera för en väl uppkopplad familj.

(Fått och fått, nä ingenting är gratis, nytt abonnemang i två år för 175 kr/månaden).

27

Sv: Tiny + Huawei E372 tvärnitar hela tiden..

Har också märkt av detta på senaste firmware, sitter med en obrandad Tiny dock.
Får nog gå tillbaka till tidigare firmware och se om det hjälper.

Synd att Dovado vägrar att fixa en logg bara, det är ju något som borde finnas då det underlättar felsökningen.
Annars så får väl man hoppas det kommer andra vettiga 4g routrar på marknaden snart.

Lotus skrev:

Hej!

Har samma problem med Dovado Tiny. Har en brandad TRE Huawei E372 modem med TRE mobilt BB abb. Har köpt en Dovado Tiny som verkar ställa till problem. Dovado Tiny är INTE Brandad till TRE. Vet inte om det är combon Huawei E372 + Dovado Tiny som ställer till problem?

Har mätt tidigare http://bredbandskollen.se och fått hastigheter på cirka 14 MB/s som bäst, senaste tre mätningarna är 5 MB/s, 11 MB/s, 5 MB/s. Mitt problem är att Internet "fryser" och blir extremt segt, den försöker ladda sidor men händer nada. Har uppdaterat Dovado Tiny innan jul med senaste fw, då det borde inte vara det som är problemmet. FW är hämtad från Dovados hemsida och inte TRE.

Frågan är om man ska låsa upp TRE modemet Huawei E372 och uppdatera den med Huaweis FW och inte med TRE brandade FW till Huawei. Är det någon skillnad mellan Huaweis orginal FW och TREs brandade Firmware i funktionalitet med Dovado Tiny modemet?

Förstår inte riktigt hur NAT & MSS Clamping fungerar/hur inställningar ska var för att fungera. Använder Dovado Tiny som även router för att flera enheter ska kunna koppla upp sig.

mvh Lotus

BBB via Telenor 2st Poynting riktantenner Tp-link mr3420v2 med avstängd wifi huawei 398 & 392 och E3276
Asus rt-56u körs som router och delar ut till 11 enheter. (Tiny routern körs numera i sommarstugan)