1

Tråd: Antal mW TL-WN722N sänder med?

Tjena..

Försöker hitta information hur många mW detta kort sänder med.. Står ingen info i häftet som följde med annat än information om någon begränsning i Frankrike 10 inomhus och 100 utomhus..

Någon som vet någon sida med mer information (white paper) eller någonting liknande. Tillverkarens info på nätet är tämligen begränsad

2

Sv: Antal mW TL-WN722N sänder med?

I specifications står <20dBm EIRP vilket är 0,1 watt i antennens max gain riktning enligt definitionen. För wifi ligger den tillåtna effektgränsen för sändaren inte i effekten vid antennutgången utan i utstrålad effekt i antennens huvudriktning, för det är denna effekt som bestämmer räckvidden och trängsel på bandet.

http://www.cpcstech.com/dbm-to-watt-con … mation.htm

I detta fall är antennen löstagbar. Den har förmodligen en riktverkan på ett par dB. Men jag gissar att uteffekten ändå är nära 100 mW.

Om du kan använda DD-WRT kan du förmodligen läsa effekten till antennutgången direkt. För linkdys wrt54grekommenderas inte att köra merän 80 mW för att inte värmeskada elektroniken. Maxeffekt där är 250 mW.

Det vanliga i sändarsammanhang är att man anger tillförd effekt till slutsteget, t ex max 0,23 watt för mobiltelefoner. Men när det handlar om trådlösa nätverk är det alltså maximal strålad effekt i huvudriktningen som räknas. Det blir en del om du har 30 dB gain på en signal som redan ligger på max om en 0 dBi antenn hade använts.

Är inte säker på om svenska och amerikanska regler överensstämmer. Att köra med en watt ut och 20 dBi antenn i tätort är inte så bra, dessutom väldigt lätt att pejla in t ex med inSSIDer eller Wi-Spy där man kan sätta en riktantenn på scannerns antenningång.

Jag köpte en könig dongel på Media Markt som funkar bra för wlan-antenn experiment. Syftet var egentligen att hitta öppna wlan i grekiska hamnar men den sommaren  funkade 3G prepaid sim så bra så det behövdes knappast wifi.

LTE testare på 4G 2600, 1800, 900, 800 med Fritzbox AVM 6890, AVM6840, AVM6842, AVM 6820 och AVM 7590/7490/7390 samt diverse mifis från ZTE och Netgear. Några huaweimodem på hyllan.