1

Tråd: umr

Hej!
Har nyligen skaffat en umr router, funkar bra när man surfar men när man tankar lite så tappar modemet i vanlig ordning kontakten efter en kort stund, har dragit ner på anslutningarna i utorrent (25,25,0), provat med ykabel (e220) skiftat usbingångarna men den bara hänger sig utan att återansluta.
Trodde faktiskt att det skulle funka med denna router men de verkar det inte göra. ska man tanka så går de bättre att koppla modemet direkt i datan och sen köra redailprogramet.

Finns det nån som har nån ide som man kan prova så att man får detta att funka så vore jag tacksam?

/nisse

2

Sv: umr

Du kan nog  bara testa att sänka globala anslutningar mer.

Gillar prylar, 2G/3G/4G, den som har mest prylar när den dör vinner!

3

Sv: umr

provade att sänka till 20 st anslutningar, gick en stund längre men till 1/3 hastighet mot annars (beror delvis på när man tankar), vore ju bra om de fanns nån återuppringare inprogramerad i Dovadon, då vore de inte så farligt med att den kopplar ner vid tankning. Finns det några andra modem som inte håller på och kopplar ner vid tankning eller är alla likadana?

4

Sv: umr

Jag har en polare i utlandet som har fått samtal från operatören som undrar varför han har aldrig en nedkopplad 3G. (Han kör UMR:en med E220 och torrenting). Han sa till mig att om man kör torrent, att man ska se till att inte maxa ut upplänken. Eftersom du har E220, det betyder max 384kbps upp. Se till att köra sätta en gräns på typ 280kbps (35KB/s alltså). UMR:en kör redial automatiskt när länken tappas. Det kan ta några minuter, men om modemet har inte helt kraschat, så kopplar upp den igen själv.

5

Sv: umr

kör bara max 10KB/s upp, ligger och kör i 3Gis nätet (Nokiagrejer) kan kanske skilja om man ligger i Hi3g nätet (Ericsson) De funkar i allafall mycket bättre att tanka på morgonen från typ kl 4 till runt kl 10, och de kopplar mera sällan ner då fast man kör så mycket de går (3,6Mbit) Har tyckt att de har varit nån slags återupprigning men de verkar inte funka riktigt, (kan vara modemet som inte är friskt) men som sagt de buggar bara vid tankning vilket är tråkigt.

6

Sv: umr

De som är lite jobbigt är att modemen ofta inte riktigt kopplar ner, utan de ser ut som de är uppkopplad men anslutningen är stendöd.
Därför just redail mjukvaran är så bra att den försöker köra socks anslutning, och funkar inte de så dödar den allt och kör om.
Men när de vanligt problemet är som sagt att anslutningen för fast de står att den är uppkopplad.

Gillar prylar, 2G/3G/4G, den som har mest prylar när den dör vinner!