1

Tråd: Dynamic DNS med annan DDNS provider

Hej!

Hur får man igång DynDNS med en annan provider än DynDNS.com, NO-IP.com eller FreeDNS.Afraid.org?

Jag får bara meddelanden "Could not connect to server; please make sure the UMR is connected to the internet." som status i webbgränssnittet. Det verkar att UMR:en inte ens försöker att ropa den angiven service URL (jag har provat mot egen server och den loggar ingen åtkomst alls). Det gör inte heller någon skillnad om jag matar in URL:en med eller utan "http://".

Om jag använder DynDNS.com funkar allt. Firmware: 4.1.2.1486 Beta3 build 850

Hälsningar
Daniel

2

Sv: Dynamic DNS med annan DDNS provider

jag har åxå suttit å tittat på detta, men ej provat då jag saknat information.
har tex ett dyn dns konto som är från mitten av 90talet och funkat sedan dess via linux .sh skript som anropar deras webbsida.
problemet ligger även i om man har flera ddns från olika leverantörer, då umr/3gn 'bara' klarar en adress.

3

Sv: Dynamic DNS med annan DDNS provider

http://www.mobilabredband.se/forum/viewtopic.php?id=830
Handlar om hur man gör med custom dyn dns providers

När det gäller No-IP så måste du använda din email address istället för username. De la till username för inte så länge sedan. Dyndns i UMR:en stödjer bara email address



/Mathias

4

Sv: Dynamic DNS med annan DDNS provider

jag har tittat på sidan och länkar men det hjälper ej mig iaf, då den dyn dns leverantören jag har använder en ren URL med lösen m.m. i path samt lite annan info via https.
dom har flera upd alternativ, får kolla vidare på det, just nu uppdaterar linux burken detta åt mig. leverantören jag har är ingen av dom listade antingen i umr eller på denna sida.

åter till buecke's problem

5

Sv: Dynamic DNS med annan DDNS provider

Hej!

Jag har testad igen: Det funkar men bara i samband med "Custom DNS". Annars verkar det att UMR:en inte kan hämta ip-numret till den "Service provider URL". Efter en DDNS-uppdatering kan man bocka av "Custom DNS" igen, kanske har UMR:en då ip-numret cachad (en viss tid)?

Hälsningar
Daniel