TeliaSonera först i världen med 4G-tjänster

Nu går de undan för Telia.

Citerat från pressmeddelandet:
- Vi är mycket stolta över att vara först i världen med att erbjuda 4G till våra kunder. Användningen av mobilt bredband exploderar och kunderna efterfrågar allt högre hastigheter. Därför lanserar vi 4G-tjänster i både Stockholm och Oslo, säger Kenneth Karlberg, chef för Mobility Services.

4G öppnar nya möjligheter för kunderna att använda tjänster på sina bärbara datorer som kräver hög överföringshastighet och kapacitet, som exempelvis avancerade webb-TV-sändningar, omfattande onlinespel och webbkonferenser.

- Att vara först ut med ny teknik ger oss unika erfarenheter som vi kan använda på alla våra marknader. Vi kommer att fortsätta utbyggnaden för att erbjuda våra kunder nya kommunikationstjänster för framtiden, fortsätter Kenneth Karlberg.

De två 4G-näten täcker de centrala delarna av Stockholm och Oslo och kommer att användas för mobil data. 4G är den snabbaste tillgängliga mobiltekniken på marknaden med upp till tio gånger så höga hastigheter som dagens turbo 3G.

TeliaSonera har tre landsomfattande 4G/LTE-licenser: i Sverige, Norge och Finland. Nätet är i färd med att byggas ut för att erbjuda 4G i Sveriges och Norges största städer.

Fakta
Ericsson är leverantör av 4G-nätet i Stockholm. Huawei är leverantör av 4G-nätet i Oslo. Modemen kommer vid lanseringen från Samsung. Upphandling av leverantörer till TeliaSoneras nordiska och baltiska 4G-nät pågår och val av leverantörer kommer att göras i början av 2010.

Besök gärna TeliaSoneras 4G-webbplats, www.teliasonera.com/4g

Sponsorer