Telia kunder kan i forsättningen använda Skype utan begränsning.

telia-sonera-new-logo-2011 Telia har nu beslutat att kunder ej behöver betala extra för att kunna använda Skupe-tjänster i Telias nät. Detta gäller även andra ip-telefonitjänster som rebtel, google talk etc. Detta kommer gälla tidigare kunder samt nya kunder. Samtidigt kommer Telia att ändra data prisplanerna på samtliga abb förutom i Flexi abonnemanget. Vill man i fortsättningen kunna använda Skype fritt över datatjänsten så bör man undvika Flex Bas abonnemanget då det är mer anpassat för kunder som vill ringa och möjligen testa surfa ibland. Övriga abonnemang inkluderar ip-telefoni i datatrafiken.

Nu kommer vi se en ökning i datapriserna på samtliga dataabonnemang förutom i Flex abonnemangen då de följer en annan prisplan. Detta adresserar det tidigare problemet med att Telia vill ha betalt för sin förlorade intäcker gällande voice som börjar gå över datanätet. Nu ändras alla data pris planer för att inkludera detta och göra det simplare och tydligare för kunderna säger Ulrika Steg, chef Mobilitetstjänster Sverige.

Just nu är det en stark trend med ”all incluseive abonnemang” i form av att man betalar en summa och får då så kallad *fri trafik, *samtal och *sms.
*Fri trafik, Fria Samtal, Fria SMS = Det finns inget som heter fri trafik/samtal/sms, men man får ofta en stor pott per månad vilket gemene man inte hinner använda upp (varierar mycket mellan operatörer.)

3 thoughts on “Telia kunder kan i forsättningen använda Skype utan begränsning.

  1. Ulf Nilsson

    Så nu blev det dyrare för alla, även för dom som inte använder Skype (eller liknande tjänster) på sina abonnemang. Det är lite konstigt att man som kund inte skulle välkomna möjligheten att välja själv och påverka priset därefter.

  2. Riverman

    Fast jag föredrar lösningen att man betalar för en anslutning mot internet. Kostar en mängd överförd data X kr så är det vad vi kunder ska betala för. Omvänt så skulle vi betala operatören för de tjänster som levereras – men då backar vi ett gäng år till tiden då mobiloperatörerna hade egna wap-portaler och styrde precis allt. Nej tack! Televerkstiden hör till historien!

Comments are closed.

Sponsorer