Mobilt Bredband gör att du kan arbeta överallt

Någon som har en vana att sätta sig vid en traditionell arbetsplats kommer att ha en tuff tid framöver när de skall hinna med den nya digitala världen. När alla traditionella skrivbordsjobb börjar förlita sig mer och mer på framstegen inom teknik, de är inte speciellt vanligt att kopiatorn är de mest högteknologiska man hittar på kontoret längre. Och med tonåringar som är mer webb-kunniga än sina föräldrar, till större företag som vill vara med i leken med den nya tekniken, särskilt när de gäller kommunikation. Vi har aldrig varit så uppkopplade som vi är idag. Var och varannan person har Internet i fickan.

Vanligtvis har Internet verksamheten skett via stationära datorer och mer nyligen via bärbara datorer. Och detta ökar i en rasande takt tack vare spridningen av trådlöst Internet. Och medan vanliga Wi-Fi-tjänster har gjort jobben lättare på distans de senaste åren har olika nätverk och olika alternativ dykt upp allt snabbare en tidigare. Detta innebär att de som tillbringar mycket tid på vägen, eller någon som frilansar för sitt levebröd, bör titta in på nyare alternativ snarare än att hålla sig fast med samma gamla teknik.

Snabbare nätverkshastigheter med mobilt bredband på Turbo-3G och LTE/4G ger möjligheten att skicka större och större filer. Samtidigt finns de andra fördelar med snabbare hastigheter som bland annat möjlighet till videokonferens i high definition 720p / 1080p. Mobilt Bredband på HSPA (Turbo-3G) har kapat svarstiden tiofalt från över 1000ms till 100ms vid bra förhållanden. Nu när vi börjar se fler och fler 4G (LTE) leverantörer kommer även svarstiden att halveras igen, 15ms är inte ovanlig svarttid på LTE anslutning idag. Detta kommer säkert sänkas extra när tekniken fått mer tid att utvecklas. Att kunna lita på mobilt bredband är också avgörande för att hålla kontakten på ett sätt som gör att alla parter känner sig bekväma. Fler och fler folk börjar använda mobilt bredband som backup till sin fasta anslutning, så ifall anslutningen går ner så kommer de mobila alternativet att sättas igång. Detta är möjligt med router produkter från t.ex. Dovado och Draytek. Nu kan man också eliminera oron över att hotellet saknar Wi-Fi anslutning och att de inte finns några andra Wi-Fi alternativ i närheten. Företagen kan se detta som en ökad säkerhet också när affärskritisk data inte delar lokala Wi-Fi nätverk med okända folk på ett hotell.

För frilansare och distansarbetare har de mobila bredbandet revolutionerat arbetssättet. Idag kan man sitta i sommarstugan eller ute på en ö i skärgården och fortfarande jobba som att du satt med din fasta uppkoppling hemma eller kontoret, vissa skärgårdsöar har förutom 3G och snart 4G tidigare haft Wimax, detta i en begränsad utsträckningen efter om folk bosatta ute på öarna har velat ha det utbyggt samt lagt till pengar själva. Och detta innebär att de som vill tillbringa lite mer tid med nära och kära eller ta en paus från det gråa arbetet kan det, om de kan vara lika ansvariga på distans. Detta i sin tur innebär lyckligare arbetare och arbetsmoral, som kan göra livet mycket enklare för chefer också.

Telenor Flatrate 6Mbit tycker vi är ett bra och billigt alternativ.

Sponsorer