Google+ ny tjänst som smygstartat

Namnet på Google’s nya sociala tjänst heter Google+ och har smyg startat för en handfull användare som blivit inbjudna.

Ny facebook tjänst från google

Vi kanske ser en Facebook konkurent på horizonten, produkter Google tenderar kasta ut kan lyckas stort, se på Googles gratis mailservice Gmail som spridit sig som en löpeld, men samtidigt gör de produkter som inte uppskattas lika mycket som Wave, produkten i sig är de inget fel på men att användarna inte tog den till sig. Men Google+ kommer nog locka många.

Google gör färgsprakande start för Google+

Funktioner som vi ser i Google+ idag

  • Circles

  • Hangouts

  • Instand Upload

  • Spartks

  • Huddle

Google+ Circles, handlar om att man delar olika saker med olika folk. Och att man vill dela med sig av rätt grejer med rätt personer. T.ex. att sätta vännerna från lördags natt i en cirkel och sedan föräldrarna i en annan och chefen i en egen cirkel – som på riktigt.Google+ Cicles hur de funkar

Google+ Hangouts kan efterlikna Facebook’s koncept att ”checka-in” när man är ute med vänner och fler kan se vad man gör och får möjlighet att hoppa in i konversationen direkt.
Google+ Hangout - Checka in och snacka med vänner

Google+ Instant Upload är en tjänst för att underlätta flytten av bilder eller filmer som brukar vara lite av en tidsdödare, nu skickas bilden automatiskt upp dirket när den är tagen. Google har haft liknande tjänst tidigare från Picasa så att bilderna laddas upp direkt till webben. Man får lite känsla av att produkterna har funnits sedan tidigare, men att de paketerar om det som en ny helhetstjänst Google+ och byter lite grafikt hur man arbetar med tjänsterna.

google+ instant upload från telefonen till webben direkt

Google+ Sparks hjälper dig att visa vad du är intresserad av, tycker du om mode kan du ”sparka” Fashion.

Google+ Huddle kan ses som en gruppchatt, man vill ofta inte sms’a flertalet personer i samma sms om man vill få någon form av struktur på snacket. Där kommer Huddle in som blev mellanlagret för att chatta på.

Sponsorer