1

Tråd: Tele2 kopplade ner hela påskhelgen

Hade många nedkopplingar av 3G i påskhelgen så filmerna vi kollade på avbröts i ett fast mycket stark signal. Gjorde manuell nedkoppling/uppkoppling till masten och då gick det igång igen. Något tröttsamt. Sista helgdagen körde jag via mobilen och Telenor i stället och det gick fint. Kan dock inte köra med Telenor för ofta då jag har bara 3GB där jämfört med 400GB per månad hos Tele2. Nu efter påskhelgen är allt OK igen.

Använder 3G-masten som går med betydligt bättre fart här än 4G-masten som är för långt bort. Skulle kunna skaffa yttre 4G-antenn men fiber är snart på gång här. Vi bor också nära E4:an där det har varit minst sagt mycket trafik i helgen.

Testade med två helt olika routrar för Tele2, men båda kopplade ner lika ofta. Telenor via mobilen gick dock bra utan någon som helst nedkoppling.

Tyder på att Tele2 inte orkar med alla uppkopplingar vid högtrafik. Tror ni det spelat någon roll om jag använt 4G med en bra extern köpe-antenn? Blir den med stark signal nedkopplad mindre ofta på 4G? Eller tål 4G mer uppkopplingar är 3G?

2

Sv: Tele2 kopplade ner hela påskhelgen

Jag hade definitivt kört 4G om det var hyffsad signal.