1

Tråd: Råd om val av router & antenn

Hej

Flyttar till hus snart som inte har någon annan uppkoppling än 3g/4g, så har planer på o skaffa tele2/telenors obegränsade abonnemang.

Tänkte köra fast router hemma med sim och en extern antenn på taket. Men skulle vilja ha råd på en en bra router och antenn för att de ska funka så bekymmerslöst som möjligt.

/kawavs

2

Sv: Råd om val av router & antenn

enklast är att först kolla med mobilen vad du har , typ uppe på taket , och den riktning masten är emot , samt skaffa nå appar för att kunna mäta bandbredd som bredbandskollen, sedan så du  mäta signal osv ladda ner network signal info , samt network cell info lite , då har du två program att kunna mäta med.

och gör detta typ efter middag då folk oftast sätter sej för att kolla på nätet och kolla youtube och då kan du få uppfattning på hur bra internet kommer vara istället för att köpa dyra antenner och dyr router och din hastighet  kommer vara dålig och du känner dej missnöjd med det.

Hemma: Fiber 1000/1000 Mbit
Mobilt: 2st ZTE MF823, 2st Dovado go, 2 st MF910
antenner: 2 st Directional Antenna | 14dBi, 800MHz MIMO | 2st  Macab PRO-1000 7dbi panelantenn | 2st Magnetfotsantenn 9dBi | 2st Magnetfotsantenn 7dbi