Dovado Tiny – Fullpackad 4G router i mini format!

DOVADO Tiny - New 4G router in mini formatFör er som missat har Dovado precis släppt med info kring deras senaste routerprodukt som heter TINY som anspelar på storleken. En fiffig sak som Dovado har byggt in i senaste produkten är sk SmartUSB. Många tänker nog nu, vad är SmartUSB? Kort och gott är det så att routern kan nu kontrollera hur strömmen levereras till USB porten vilket tidigare varit ett problem när de kommer till USB gränssnittet då matning ligger på som standard. Återigen kanske man ställer sig frågan vad de gör för nytta, och det är just när/om modemet hänger sig så kan nu routern göra en riktig reset av modemet och troligen ansluta igen. Routern har alla andra trevliga funktioner som Conntection Tracker, 802.11N trådlöst nätverk som supporterar upp till1 50Mbit. Avskruvbar SMA antenn ifall man vill byta till någon typ av antenn. Easy config funktion så man enbart behöver stoppa in modmet så tar den reda på vilket land och operatör man använder, notera att den inte matar in pinkoden själv ifall man har en sådan. 3G-WAN failover funktionalitet ifall man har flera uppkopplingar.  Läs gärna produkt beskrivningen från DOVADO.

 

Dovado släppte nyss en video översikt av produkten som kan ses om du trycker på  denna externa länk till Youtube. Vi ser när de testar 4G hastighet med Telia 4G nät och Huawei E398 och uppnår över 50Mbit/s i nerladdning och nästan 40Mbit/s i uppladdning.

 

10 thoughts on “Dovado Tiny – Fullpackad 4G router i mini format!

 1. Christer

  jag har problem ed att TINY kopplar ner vid inaktivitet, och inte startar då webläsaren startas. irriterande då man kommer hem och telefonen inte hittar wifi kontakt.
  nu gör jag en hard reset, dvs rycker ur strömsladden.
  Ska gå till Telia där jag köpte routern och fråga efter hjälp.

 2. henrik pettersson

  Jag har samma problem. Trodde först att det var Telenors fel men när jag har modemet direkt i datorn funkar det utan problem. Kan man ladda ner nån uppdatering till TINY’n?

 3. Roger

  Samma problem som er, den kopplar ständigt ned sig, jag har testat att ladda ned uppdateringen men det fungerade inte, jag har spenderat en del tid med 3 supporten i telefonen för att få det att fungera, men icke!
  //Roger

 4. Anders

  Har installerat Tre,s paket med Dovado Tiny och Huawei E372. Har problem med att hastigheten är ojämn. Ena stunden 10Mbit/s nästa sekund under 1Mbit/s om det överhuvudtaget går att ladda Bredbandskollen. Har upptäckt att modemet växlar mellan DC-HSPA+ och WCDMA trots att staketet på mottagningen är fullt.
  Har jag fått ett undermåligt modem?? Eller vad är problemet?
  Not: Bor mitt i centrum i stan med full patte på det mesta + dongen i fönstret.

 5. Lasse

  Har Telenor och deras trådlösa modem (4G), Dovado Tiny samt 3 Macar. En G4, en G5 och en Mac Book Pro Intel. Har samma problem som ovan. Det går bra en dag men sedan får jag dra ut nätsladden och logga in igen. Hastigheten är ok men jag blir vansinnig på att plötsligt inte komma ut på nätet. Det interna nätverket fungerar som det skall.

 6. Veppa

  Den här mackapären är inte helt kompatibel med MacOS Lion. Efter varje ny uppstart av datorn så måste modemet startas om. Fruktansvärt irriterande, särskilt om man har flera datorer med Lion installerat. När den väl är uppkopplad så kan jag inte klaga. Då verkar den stabil och snabb.

 7. Jimmy Sjödén

  Jag har en Tiny med Huawei E398 modem och Telenor 4G abbonemang.

  Först hade jag Telenor 3G abbonemang och hade då samma problem med att man fick starta om hela tiden (typ 2 ggr/tim)

  Pratade med support som sa att jag kunde prova att uppgradera routerns mjukvara, jag gjorde det med problemet kvartstod…kanske blev något bättre.

  Sen monterade jag extern antenn och uppdaterade mig till 4G, problemet kvartstod.

  Pratade med support, han sa att jag helst skulle hårdvarulåsa till endast 4G i router.
  (default inställning = automatic 3G/4G prefered)

  Gjorde det och nu har det iallafal gått 5 dar utan problem så det är mitt tips.

  (Om man har 3G så låser man mot det istället såklart)

 8. Danne

  Jimmy sjöden vart hittade du uppdatering till dovado så att den fungerar med ditt mobila bredand från telenor…

  Mvh/Danne

 9. Christer Cederlund

  Kan jag använda Dovado Mini till en InmarsatPro Satphone för att få trådlöst i båten ute på det stora havet?

Comments are closed.

Sponsorer